Podľa tv. Joj romovia v osadách na východnom
Slovensku jedia žabie stehienka. Tým že život v osadách je pod hranicou
chudoby, rómovia svoj jedálniček obohacujú čo príroda dá, a príroda
toho naozaj má čo dať.... Rómskou delikatesou je pečený
ježko, potom rózne šaláty z bylín, no a teraz sú to žabie stehienka....
Rómovia žabie stehnienka si pripravujú na oleji paprike a ktomu
podávaju ryžu alebo zemiaky, nič neobvyklé....
Ochrancovia prírody však bijú
na poplach, romovia totiž svoju delikatesu pripravujú zo žiab ktoré
chytia v prírode, pričom niektoré druhy žiab sú zákonom chránené, práve
teraz začína obdobie párenia žiab a tisícky ich smeruje do bažín,
potokov a riek, pri svoje ceste musia prekonať dlhšiu cestu kým sa
dostanú do cieľa. Prázdný žaludok však nepozná hranicu a tak milé žabky a
ich stehienka koncia v trube a na tanieri...
Ako som spomínal rómskou delikatesou je pečený ježko, ako sa taký ježko sa pripravuje vám prínášam v krátko videu.
Nepredstaviteľné, neprípustné mať čosi také na tanieri, ale tá paní to tak pôvabne prerozprávala, že sa mi slinky zbiehali. Má úžasnú schopnosť, mohla by nahovoriť rozprávky, deti by ju počúvali s otvorenými ústami, snáď by aj zabudli, že sú hladné ...
OdpovedaťOdstrániť